Vad hände med Jennie?

Vad hände med Jennie?

Caroline B.Cooney


"Pappa inte bara följde Jodie och Stephen till skolan varje morgon - han höll dem också i handen. Det hade han börjat med efter det att deras syster blivit kidnappad. Inte en ända gång - ända från det att de gick i förskolan och sedan upp till sjätte klass - fick de åka skolbuss själva."

(Vad hände med Jennie?, kap 1, sid.1)

Familjen Spring har aldrig riktigt kunnat leva ett normalt live efter det att deras dotter och syster, Jennie, blev kidnappad, den där dagen i köpcentret. Sedan dess hade de aldrig sett henne igen, och barnen spring hade aldrig gått ut utan deras föräldrar i närheten, Jodie t.ex. hade aldrig i sitt liv innan hon började högstadiet gått in genom skolans portar utan sin mammas eller pappas hand i sin.


Man allt kom att ändras ytterligare en gång för familjen, Jennie har känt igen sig själv på en mjölkförpackning och har bestämt sig för att komma hem. Donna Spring är helt lyrisk och hela familjen kan bara inte vänta tills lilla Jennie som de inte har sett på 12 år ska komma tillbaka. Men det är en främling som kommer till dem. Ingen i familjen har ju sett Jennie på 12 år och den Jennie som de får nu verkar inte uppskatta familjens omtanke alls, hon säger ingenting hon kan inte ens kalla mr och mrs Spring för mamma och pappa även om de är hennes föräldrar!


Att återvända till familjen Spring var något Janie viste att hon var tvungen att göra. Alla i familjen Spring ser ut precis som henne själv. Det röda håret är det samma hos alla.


Familjen Spring består av Jodie som har sitt röda hår i vilda lockar runt huvudet. Stephen med sitt hetsiga humör och gigantiska fötter, tvillingarna Brendan och Brian som lever för sin sport, Donna som är den älskande mamman som lever för sin familj och så mr Spring som är den älskade far som kanske alla skulle vilja ha. Men Janie kan inte riktigt ta in allt, hon saknar sina föräldrar i Connecticut och alla vänner hon har där hemma. New Jersey är inte hemma för Janie, hon känner sig inte som Jennie och hon kan väl inte vara två personer samtidigt? Eller kan hon? Men Janie har ändå
bestämt sig att försöka.Som jag sagt i tigare recensionen så gillar jag hur Caroline skriver, fast denna bok är lite annorlunda den första boken, denna handlar nästan bara om vad personerna i boken tänker, känslorna är starka genom hela boken. Och hon höll i samma sätt att skriva genom denna bok också. Men man är lite besviken på slutet, jag tycker att det var lite dåligt att Janie flyttar tillbaka till Connecticut igen mest för att man aldrig får veta riktigt varför, bara att hon inte trivs jättebra hos Springs, men när hon väl börjar känna sig hemma så bara en morgon säger hon "Jag vill åka hem".


Men annars var det en jättebra bok!

Betyg: 3,5/5

Kram Jenny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0