Skanad: Jennie 3 årSaknad: Jennie 3 år

Caroline B. Cooney

"- Lizzie tror att det var Hannah som kidnappade dig. Alla vi som känner mr och mrs Johnsons vet att de inte skulle utföra ett sådant brott. Är det inte troligare att tänka sig att Hannah rymde från sekten, stannade till i New Jersey och träffade på den här söta lilla flickan som tog hennes hand."

(Saknad: Jennie 3 år, kap 15 sid. 158)


Janie Johnson är en helt vanlig 15, snart 16 årig tjej från Connecticut där hon bor med sina föräldrar Frank och Miranda vilka som enligt Janie är de bästa föräldrar man kan ha.

Miranda Johnson är en mycket behärskad och snäll person och hon lever för sin dotter. De går på kurs efter kurs bara för att få umgås lite extra. Hon ofta mycket elegant klädd och jobbar extra på sjukhuset ibland.

Frank Johnson hennes pappa har allt börjat bli gråhårig men han tränar ungdomarna i fotboll. Han är snäll och ödmjuk och älskar sina två tjejer oerhört mycket.

Hon är just nu inne på att ta sitt körkort precis som vilken annan tonåring som hälst. Men hennes liv kom att förändras helt och hållet den dag när hon fick syn på en efterlysning av en liten kidnappad flicka och kände igen sig själv på bilden...

Den lilla flickan Jennie Spring blev kidnappad tolv år tidigare i ett köpcentrum i New Jersey, så först tänkte inte Janie så mycket på henne. Men ju längre tid det gick ju svårare var det att neka att det faktiskt var hon på bilden, hon Janie Johnson hade blivit kidnappad tolv år tidigare men av vem och hur?


Under berättelsens gång får Janie reda på sina föräldrars historia, enligt dem är hon egentligen deras barnbarn. Och Hannah deras dotter var hennas mor. Men Janie får reda på att hennes föräldrar vet till och med mindre om sanningen än vad hon själv gör, Hannah var inte hennes mamma utan hon bara hittade på det för att inte göra sina föräldrar besvikna, hon hade kidnappat den lilla flickan. Genom allt det hon får reda på och all smärta det orsakar henne får hon stöd av sin pojkvän Reeve. Reeve är grannpojken som har bott dörren bredvid så länge Janie kan minnas. Han har aldrig varit sina föräldrars favorit son, deras uppmärksamhet har istället riktats mot hans äldre syskon. Han har fått klara sig mer själv och när Janie kommer in i hans liv känns det ändå bättre.


Caroline B. Cooney skriver berättelsen om Janie helt otroligt. I vanliga fall tycker jag inte alltid att det är så kul att läsa lite mer lättlästa böcker (som jag tyckte denna var) men mad denna bok är ett stort undantag. Carolines text och sättet hon beskriver karaktärer, händelser, känslor och relationer fångar läsaren totalt. Janie går igenom så mycket och sättet Caroline förmedlar alla hennes känslor får en att bara vilja läsa mer och mer och mer. Även Janies relation med Reeve, alla hennes val hon måste göra allt är skrivet med sådan känsla. Jag ger nog boken ett litet minus för att den var ganska kort men annars så, slutet fick en verkligen att bara vilja veta fortsättningen. Jag rekommenderar denna bok för dem som gillar deckare eller känslosamma böcker. Berättelsen fortsätter i två böcker till som jag antar är lika bra.


"Nej! Nej! Jag vill vara Janie Johnson, inte Jennie Spring"

(Saknad: Jennie 3 år, kap 14 sid. 144)

Betyg: 3/4

//Jenny

Stjärnklara nätter


Stjärnklara nätter
Andreas trodde att han upptäckt branden nere I bukten före alla andra. Han stirrade och skakade vantroget på huvudet. Sådant hände inte. Inte här i Agia Anna, inte "Olga", den lilla röda och vita båten som for ut med turister. Inte Manos, den envisa dumbommen Manos, som Andreas hade känt sedan han var pojke. Det var någon slags dröm, det var ljuset som spelade honom ett spratt. Det kunde inte vara rök och lågor som steg upp från "Olga". (s.7)

Högt uppe på en taverna i Agia Anna, en liten by i Grekland, som ägs av den gamle Andreas, möts fem människor, från helt olika delar av världen.

Det är vackra Elsa från Tyskland, Thomas från Kalifornien, vänliga Fiona från Irland, med hennes slyngel till pojkvän Shane och den blyga engelskmannen David.

Dessa personer har endast en sak gemensamt, de har alla kommit till ön för att komma bort hemifrån, av olika anledningar.

Tillsammans bevittnar de den hemska branden nere i bukten och känner medlidande för alla de familjer som förlorat deras män och söner på båten.

Medan Andreas serverar sina nya gäster börjar fyra av ungdomarna att bekanta sig med varandra, alla utom Shane, som tydligt är missnöjd med att tala med främlingar, missnöjd med att vara på den lilla ön när de kan vara i exempelvis Aten, en stad med mer liv.

Elsa, Fiona, Thomas och David klickar direkt med varandra, och med Andreas, även fast att de är så olika.

De berättar lite om sig själva.

Elsa, som är en blond och rar tyska, verkar från början inte sakna sitt hemland, hon berättar bara att hon tröttnat på sitt arbete på TV-stationen, hon insåg att hon tyckte att hennes arbete var ytligt, inte alls vad hon trodde att det skulle vara.

Fiona däremot, är lite osäker, innan hon talar blickar hon mot sin pojkvän, och säger sedan att de tillsammans vill se världen och uppleva nya saker där ingen kritiserar dom eller deras förhållande. Men även fast att Shane varken invänder eller håller med verkar Fiona osäker på vad hon sagt, som att hon var rädd att det var fel. Alla märker hennes osäkerhet så David börjar berätta sin historia.

Han vill också utforska nya delar av världen, han berättar att det finns inget värre än en gammal man som finner det han sökt för sent.

Thomas är sist att berätta vad som lett honom till Grekland, och Agia Anna.

Han skriver researtiklar för en tidning, hemma i Kalifornien och jobbar även på ett universitet. Han tar ett sabbatsår för att vidja sina vyer.


En sak man märker direkt är att ingen av dom pratar om sina familjer hemma och att dom saknar dom som de lämnat.

Under bokens gång får man veta mer och mer om deras familjer, och just varför de väljer att inte prata om dom.

De nya vännerna börjar umgås om dagarna, Fiona och Shane hade planerat att åka till Aten den kommande dagen men stannar i Agia Anna, till Shanes missnöje.


De möter en kvinna, hon heter Vonni. Thomas hyr bostad hos henne. Vonni är faktiskt den karaktären som jag gillar mest, hon har något speciellt jag dras till.

Man får veta mer och mer om hennes historia genom att de fyra vännerna pratar med henne, och hon delar med sig om sitt liv med allihop som sedan tillsammans lägger ihop alla pusselbitarna.


En sak jag märkte var att författaren har fokuserat mycket på relationerna mellan karaktärerna, och hur de blomstrar under bokens gång.

Hon får fram hur rara Elsa passar ihop med den försiktiga Thomas.

Hur blyga Fiona kommer ut ur sitt skal och hur hon mognar upp och vågar ställa sig upp mot Shane, när hon fått nog av hans sätt att bli behandlad, och hur han behandlar andra.


Jag tycker att alla karaktärerna utvecklas oerhört mycket under bokens gång. Efter att Elsa mött vad hon flytt från i Tyskland, Dieter, en man hon tror hon älskar kan hon göra ett beslut som förändrar hennes liv för alltid, efter att ha mött vad hon egentligen letat efter.

Fiona som alltid varit blyg och känt sig instängd tar sig ut ur sitt skal och vågar efter Shanes misshandel, droginnehav och att han hamnar i fängelse stå upp mot honom, gå vidare, med hennes nya vänners hjälp.

Thomas inser att han funnit vad han sökt, hans livs kärlek, och han vet också att det han vill, är att fara hem till sin son Bill och finnas där för honom. Något han aldrig insett utan hjälpen av hans nya vänner, och Vonni som hjälpt dom allihop.

David, som flytt från England, och från att ta över sin fars firma, inser att man inte kan fly från verkligheten, efter en tragedi hemma i England vet han vad han värderar högst.


Maeve Binchy, den irländska författaren som har skrivit boken är väldigt talangfull, det jag märkte när jag läst ut boken är att det fanns många röda trådar igenom hela boken, som alla knöts samman till slutet.

Maeve är fantastisk på att beskriva Grekland, där allt faktiskt utspelas.

Om du någonsin varit i Grekland så blir boken en gratis biljett tillbaka. Hon väljer exakt rätt ord för att beskriva allt från de vita husen med blå fönsterbrädor till det klarblå vattnet.Jag tyckte boken var jättebra, den är nog skriven för de lite mer läsvana, den tar ett tag att komma in i och kan vara svårläst. Men för mig som läser mycket var den perfekt.

Enligt mig har boken ett klart budskap, att var du än flyr, hur mycket du än springer från din verklighet, så hittar den dig. Men det finns alltid lösningar på dina problem, och du kommer oftast på dom på egen hand.

"Vi grät på flygplatsen. Det symboliserade slutet på allt- sommaren, Grekland, vänskapen och hoppet" (s.287)


Betyg: 4/5

Av:Christina


Ella den förtrolladeElla den förtrollade

Filmen handlar om Ella av Frell som bor i ett magiskt land. Hennes gudmor Lucinda kommer för att ge henne en gåva, att alltid lyda. Gåvan är inte så bra enligt hennes mamma eftersom ella gör allt som alla säger åt henne, men Lucinda tar inte tillbaka gåvan.
Under flera år lever Ella med den här gåvan utan att någon annan än hennes mamma, pappa, Lucinda och hennes mammas bästa vän som bor med dem, vet om den.
Men när hennes mamma dör och ber henne att aldrig berätta om gåvan för någon gifter hennes pappa om sig med en rik kvinna som har två ondskefulla döttrar.
De kör med Ella och börjar märka att hon beter sig lite konstigt. När de listat ut hennes gåva så får de henne att stjäla och att vara dum mot sin ända vän. Ella blir förkrossad och ger sig av för att hitta Lucinda, i hopp om att hon tar tillbaka gåvan. Med sig får hon en bok av hennes mammas bästa vän som kan visa henne vart Lucinda är. På vägen möter hon den nyblivande kungen och de besöker pysslingstäder, tollskogen och jättebyar.
Men allt blir inte så lätt när den onskefulla kungen listar ut hennes gåva och ger henne ett uppdrag som hon inte kan göra, men som hon då måste eftersom hon alltid måste lyda.

Jag tycker att filmen var ganska bra, dock inte ngn av de bättre jag sett. Men den är mysig att se hemma på kvällen med kompisar och familj. Hela filmen blir så levande med alla färger och all magi och även om det är fantasy och mycket "övernaturligt" finns med, så är den bra gjord. Den bjuder på lite skratt, bland annat över hur roliga situationer det kan bli och över hur skådespelarna är. Vissa är för mkt, men det är väl tyspiskt för korkade prinsessor ;)
Jag tycker att Anne Hathaway är en otroligt bra skådespelare så det höjer betyget en aning. Jag tycker som sagt att filmen är bra, inte en av de bästa jag sett, men den är sevärd ;)

Betyg: 3/5

/Anna

Eclipse-Ljudet av ditt hjärtaEclipse-Ljudet av ditt hjärta
Tredje boken av fyra i den världskända Twilightserien

"Vi visste att striden skulle kosta men vem av oss? Snälla Carlisle, kärleksfulla Esme, roliga Emmett, målmedvetna Rosalie, rogivande Jasper eller de två som låg mig närmast hjärtat, systerliga Alice... eller min Edward". - Bella Swan

I lilla regniga gröna Forks, en del av Washington bor 18-åriga Bella Swan sedan två år tillbaka tillsammans med sin pappa Charlie, eller som stan kallar honom, polischef Swan.

Utanför stan ligger hennes andra hem i en glänta mittemellan Forks alla djupa skogar, där bor hennes pojkvän och livs stora kärlek Edward Cullen med sin familj.

Men mitt i all romantik kommer bokens twist, familjen Cullen är vampyrer.

Nu, efter många om och men är det Edward och Bella och om Bella får som hon vill så kommer det vara så för evigt, om Edward vill förvandla henne till vampyr.

Edward velar väldigt mycket. Han tror nämligen att när man blir vampyr så förlorar man sin själ och att ta Bellas själv, som han uttrycker det, skulle vara som att döda henne.

Men det är ju inte bara Edward som kan förvandla henne, Carlisle, Edwards adoptivpappa går med på att göra det efter skolavslutningen då de tar examen.


Ni kommer kanske ihåg Victoria,James partner? Nu är hon tillbaka och hon vill ha hämnd,döda Bella,partner för partner. En okänd vampyr har varit i Bellas rum och samlat saker som bär Bellas doft för att de ska kunna hitta henne.

Med hjälp av Jaspers bakgrund i nyfödda vampyrer som bildas för att bygga en armé gör att Cullen kommer på att det är det som Victoria håller på med, hon har byggt upp en armé på 20 nyfödda vampyrer eftersom dom är starkare det första året som vampyrer.

En vampyr på jakt efter hämnd med 20 nyfödda, Cullens förstår att det kommer bli krig.


Förutom denna kamp utstår Bella ännu en kamp, hon måste välja mellan sitt livs kärlek- vampyren Edward Cullen och sin bästa vän- varulven Jacob Black då de är bittra fiender, vare sig dom vill eller inte.

Edward har gett Bella några alternativ. Han säger att han kan förvandla henne och älska med henne om hon gifter sig med honom.Följ Bellas kamp om vad som är liv och död,och vilket är egentligen vilket?


Jag tyckte att boken var rätt lättläst men jag läser ju väldigt mycket. Det är för mig en väldigt romantisk och fin bok, även om den är lite fantasy med vampyrerna får den mig att tro att det är verklighet, författaren Stephenie Meyer använder ett fantastiskt bra språk och får verkligen fram temat av evig kärlek och att brottas mellan rätt och fel.

Efter allt Bella upplever med liv och nära döden-upplevelser tror jag att hon utvecklas till en väldigt stark kvinna. Hon är osäker på sig själv när hon kommer till Forks men jag tror att med hjälp av Edward utvecklas hon till en självsäker och en smartare människa.

Även Edward utvecklas tror jag, jag tror att han får mer tro på sig själv och att han känner sig säkrare i sin familj med Bella i sin famn. Han får också veta att han ha en oerhört bra självkontroll, en självkontroll han inte själv visste att han hade. Jag tror att Bella och Edward lockar fram det bästa från varandra.


Jag tycker att boken är väldigt bra och jag tycker att det är mer än värt att läsa dessa böcker och uppskatta deras fina kärlek och mål att få vara tillsammans för alltid.

Läs även fortsättningen Breaking Dawn där allt avslutas, får Edward sin Bella och får Bella sin önskan uppfylld?


"Jag kan inte leva utan mitt liv, jag kan inte leva utan min själ, och mitt liv är du, du är min själ"- Edward Cullen.

Betyg: 5/5


//Christina

Gossip Girl


Gossip Girl
Första boken i den världskända serien "Gossip Girl"

"Gossip Girl" är den anonyma berättaren i böckerna om ett gäng privilegierade ungdomar som bor på New York Upper east side.
GOSSIP GIRL tar oss med in i deras värld - en värld där alla är rika och vackra, där allting är fantastiskt och där svartsjuka och svek finns överallt. Invävt i historien får vi det senaste skvallret på sidor som är gjorda för att se ut att komma från en webbsajt.

~Undrar du hur den rika halvan lever? Det kan jag berätta. Jag är en av dem.
S är tillbaka från internatskolan. Hennes hår är längre och ljusare. I hennes blå ögon finns en hemlighetsfull och mystisk blick. Om vi inte ser upp kommer S att bli lärarnas favorit, komma till partyt i den underbara klänningen som vi inte kunde bära upp, stjäla våra pojkvänner och helt enkelt förstöra våra liv.
Jag har koll på henne. Jag har koll på oss alla. Det kommer att bli ett händelserikt år. Det känner jag på mig~Jag är själv ett fan av Gossip Girl böckerna,och TVserien men den första boken var kind of seg. Jag gillar den men jag fattade inte i början.
Så det sänker såklart betyget.
Men när man läst ut den har man en god grund att hoppa direkt in i tvåan!

Betyg: 3/5

//Christina

Harry Potter och fången från Azkaban


Harry Potter and the prisioner from Azkaban
Tredje filmen i den världskända Harry Potter-serien
Trollkarlen Harry Potter beger sig för att börja ännu ett år på Howarts (Skolan för trollkonster) och får där reda på att en man,Sirius Black har rymt från trollkarlsfängelset Azkaban,för att döda Harry.
Därför patrulleras nu Howartz av de spöklikliga dementorerna,vakter sända från Azkaban.Men dementorerna verkar vilja ha död på Harry och hans nya lärare,och pappas före detta vän-Remus Lupin,lär Harry att besegra dementorerna.
Hagrids nya "husdjur"-Hippogriffen Vingfåle döms till döden,och Harry blir jätteledsen såklart.
Harry vill leta upp Sirius Black själv,döda honom.Men Rons pappa-Arthur Weasley får hon att lova att inte göra det.Men Harry tycker det är underligt,han känner ju inte Sirius Black ändå.Men tydligen,som man får veta,hade Sirius en del i spelet av Harrys föräldras död-James och Lily som dödades av Lord Voldemort.
Sirius har även en stark koppling till Harry-han är hans gudfar.

Men vad händer när historier ändras,var det verkligen Sirius som fårådde sina bästa vänner?Jag gillar denna filmen minst av alla Harry Potter filmerna.Jag är väl egentligen inte nått större fan av dom överhuvudtaget men just denna är inte alls min stil.
Jag tycker att den är osammanhängande och tråkig fakiskt.
Så det blir ett lågt betyg.

Nämligen
2/5


//Christina

GömdaGömda
Första boken av tre i en sann historia om Mia Eriksson

Mia Eriksson var en helt vanlig ung kvinna med ett fast jobb, lägenhet, många vänner och en familj som älskade och älskar henne. Hon älskade och sin hemstad där hon jobbade på banken men hon hade även länge ingåtte i ett riksomspännande nätverk som gömde undan flyktingar. Och det var via det hon träffade honom. På en nyårsfest med föreningen. Han var en oerhört charmig flykting från Libanon, född i Syrien och Mia blev snart förälskad. De förlovade sig och strax efter födde Mia deras gemensamma dotter Emma.

Men deras förhållande vänder om och bler ett rent helvete. Mannen slår, misshandlar och våldtar. Mia gifter sig med en ny man, Anders som hon älskar mer än allt annat och de tror att allt ska bli bättre men allt blir sanrar värre. Han hotar att mörda dem och hämta dottern Emma och när mordförsöket väl kommer tvingas Mia och hennes familj, Anders, Emma och sonen Robin att gå under jorden. De flyttar runt mellan tolv olika gömställen under ett år men mannen ger sig inte. Han hittar dem en gång och annars följer han Mias föräldrar.

Familjen tvingas till slut att flyta ifrån Sverige och allt elände som denna man tvingar dem igenom.Liza Marklund har skrivit ner boken tillsamman med Mia Eriksson som en bok med hopp om att kunna hjälpa unga kvinnor som kan hamna i samma situation. Jag tycker att de lyckes jättebra. När man läser boken får man verkligen känslan av att det här kan hända vem som hälst. Men om man har hoppet och viljan kan man ändå klara det.

Jag satt och lästa boken i stort sätt utan stopp och jag ville inte att den skulle ta slut. Jag hoppas att ni  läser den för det är inget ni kommer att ångra.

"Till sist, minns detta:
Att leva med en man som slår dig är att leva med döden.

Jag änskar dig all lycka i livet,

hälsar
Mia Eriksson" (Gömda, sid 381)

Betyg: 5/5

// Jenny

Marley and Me


Marley and me

Huvudroller
John Grogan-Owen Wilson
Jenny Grogan-Jennifer Aniston

Efter ett lycket bröllop har John och Jenny flyttar de till Florida men har ännu bara hunnit till del tre på Jenny plan. Men jhon vill inte tänka på barn eller vidare familjebindning änne så han köper en henne en hund... Marley. Men när de köpte "REA-hunden" visste de inte vad som väntade. Marley är ingen vanlig hund.

Men när barnen väl kommer är det ändå Marley och hans stålligheter som är "klistret" som håller familjen samman. För under alla hyss och busigheter, i "världens värsta hund" bankar ett stor hjärta.

Marley and Me är den första film jag grät till på nästan fem år. Och nu satt jag och grät som en gris. Men ändå var inte historien särskilt sorglig. Visst slutet men det var en lycklig berättelse. Redan från start greppar filmen tag i en och man vill inte att den ska ta slut.

Jag rekomenderar filmen och hoppas verkligen att ni ser den nu för ni kommer inte att bli besvikna det kan jag lova er. Marley kan få alla glada tror jag, vem i salongen skrattade inte åt allt han gjorde?

Betyg: 4,5/5

//Jenny

New Moon-När jag hör din röstNew Moon-När jag hör din röst
Andra boken av fyra i den världskända Twilightserien

Bella och Edwards kärlek fortsätter blomstra i början av andra boken. Bellas 18-årsdag närmar sig och den firar hon hemma tillsammans med Edwards familj.
Men festligheterna kommer snabbt till ett slut då Bella skär sig på ett papper,när hon öppnar av hennes presenter och familjens nyaste "vegetariska" vampyr (de livnär sig inte på människor utan djurblod),Jasper,inte kan lägga band på sig och kastar sig över Bella.

Men Edward reagerar snabbare och kastar sig över Bella,skyddar henne,då resten av Cullenfamiljen tar ut Jasper därifrån,förutom Carlisle,som är läkare och plåstrar om Bella.

Edward inser nu hur farligt det är för Bella att leva med honom och hans familj,han ser ingen annan utväg än att lämna henne,lura henne att han inte älskar henne längre,fast att det gör ondare i honom än döden.
Bella dras ner i en djup depression och den enda som har kraft att dra upp henne är hennes bästa vän,Jacob Black.
När Bella får veta Jacobs hemlighet,känner hon sig illa tvungen att acceptera den och deras vänskap blir ännu starkare,det är inte bara Cullens som bär på en familjehemlighet.

När Bella utsätter sig för fara märker hon att hon hallucinerar  Edwards röst,som om han finns i närheten.
Hon sätter sig i alla faror hon kan bara kan för att få höra den sammetslena rösten hon älskar så mycket,och saknar så det smärtar i både kropp och själ.
Jacob har berättat att klipphoppning är en normal aktivitet för La Push ungdomar,hon går därför till klippan,för att hoppa själv,utan att inse de farliga konsekvenserna. Hon kastar sig ut från klipporna och viskar ett Adjö till Edward.

Men Bella har självklart glömt bort en viktig del av hennes liv.För vad händer när någon får veta vad hon har gjort?

Vad skulle du göra när du får veta att din älskade dör för denna tror att du har försvunnit för evigt?


Jag vet inte när jag senast grät såhär mycket,som när jag läste denna boken! Jag grät från tredje kapitlet till slutet och jag grät efteråt också.
Jag tror den enda bok jag gråtit mer i,ja det är i den sista Twilightboken!
Men denna är så fantastiskt bra skriven,alla känslor är så underbart beskrivna och den lockar fram dina tårar,snabbare än du tror.
Du kan inte slita dig utan sätt tänderna i den saftiga fortsättningen,skriven av Stepehenie Meyer.

Betyg: 5/5

//Christina

What happens in VegasWhat happens in Vegas

Joy Mc Nally (Cameron Diaz) och Jack Fuller (Ashton Kutcher) är två personer som är uttråkade på sina liv. De åker till Vegas för att få släppa loss och bara komma bort från alla problem. Joy och hennes bästavän Tipper råkar av en olyckshändelse få samma rum som Jack och hans kompis Hater.
De blir rädda och chockde och Joy är en aning irriterad på Jack men när han fixar VIP-biljetter till limousin och massa annat kul kan hon inte motstå att följa med.

Det blir en galen kväll med massa drinkar och när de är fulla råkar de gifta sig. Detta ställer till massa problem eftersom de inte gillar varandra på det sättet. Jack vinner dessutom 3 miljoner på en spelautomat och de vill båda ha pengarna. Som Joy säger när han inte vill dela med sig. "Allt mitt är ditt".  De går till domstolen för att få veta hur de ska göra och han dömer dem till 6 månaders äktenskap och sedan får de dela på vinsten. Om ngn ger upp går de 3 miljonerna till "vinnaren". Båda vill ha pengarna så ingen ger upp.

Jag älskar filmen. Den har så mycket humor och knäpp romantik som blir till äkta. Jag tror att filmen går att ses båda av killar och tjejer,  det är lite blandat. Perfekt att se under en hemmakväll när man bara vill ha kul, för jag lovar att den här filmen kommer få dig att skratta.
Man lär känna karaktärerna väldigt väl i början och under filmen, varför de är så trötta på sina liv osv. Jag tycker om filmen väldigt mycket, och tycker att den är väldigt sevärd!

Betyg: 4,5/5

/Anna

En shopaholics bekännelser


En shopaholics bekännelser
Confessions of a shopaholic

Huvudroll:
Rebecca Bloomwood-Isla Fisher

..."Väskan-Gucci,men så värt det"-Rebecca Bloomwood
Rebecca är en tjej med lägenhet i ett toppkvarter i New York,en garderob resten av världens tjejer trånar efter och...
EN HIMLA MASSA KREDITSKULDER.
Hon bor tillsammans med hennes bästa vän,som gör allt för att hjälpa henne.
Rebecca har ett tråkigt jobb,som hon är väldigt trött på och hon tar extrajobb här och där för att försöka skrapa ihop nog för åtminstone månadens utgifter.
Hon söker ett jobb på en finanstidning,som ägs av en framgångsrik familj,för att hon senare ska kunna få ett jobb på familjens modetidning,som journalist.

Men på finanstidningen gör hon mer succé än vad hennes nya chef nånsin förväntade sig,eller vad hon själv förväntade sig.
Hon börjar skriva sin kolumn som undertecknas med "The girl with the green scarf" och lyfter tidningen från botten.

Kan Rebecca lämna sin glamourliv och återfå kontrollen över det hon egentligen vill?


Jag tyckte filmen var helt underbar. Man lär känna karaktären Rebecca väl och ser hennes brister och hennes bästa sidor.
Filmen är ju mest anpassad för tjejer,men jag tycker absolut att en kille passar för filmen. Visst,den baseras på shopping,om man bara läser en beskrivning av filmen,men när man ser den är det så mycket mer.
Jag grät faktiskt två gånger,vilket jag inte förväntade mig.
Men du ska förvänta dig mycket skratt och en rolig kväll på stan med tjejerna!

Betyg:4/5

//Christina

Twilight-Om jag kunde drömmaTwilight-Om jag kunde drömma
Första boken av fyra i den världskända Twilightserien
Bella Swan flyttar hem till sin pappa,polischef Charlie Swan i Forks, Washington igen när hennes mamma Reneé och hennes nya man Phil Dwyer ska flytta pågrund av Phils jobb som baseballspelare.
Bella är en helt vanlig tjej. Hon har rött hår och bruna ögon.
Hon har aldrig passat in i Phoenix,Arizona där hon bodde tillsammans med Reneé och Phil. Alla andra tjejer där är blonda och solbrända och Bella har alltid känt sig utanför.
Därför är det, det hon förväntar sig när hon kommer till Forks.
Men redan första dagen i hennes nya skola träffar hon flera nya kompisar, därbland Mike Newton som fattar tycke för henne snabbt och Jessica Stanley.
Men det är inte dessa två som fångar Bellas blick, utan dom 5 utomordentligt vackra ungdomarna i matsalen.
Jessica presenterar dom som Dr.Carlisle och Esme Cullens adoptivbarn och att dom alla är tillsammans, som par,förutom den vackraste av dom alla (enligt Bella), Edward Cullen. Men Jessica säger att det inte är lönt att visa intresse för Edward,ingen är bra nog för honom ändå verkar det som.

Med hjälp av Bellas barndomsvän, Jacob Black listar Bella ut vad familjen Cullen egentligen är, vampyrer. Men detta stör inte Bella,som det skulle stört vilken annan människa som helst.

Edward börjar visa intresse för Bella och när hon konfronterar honom på hennes vampyrteori är han först avvaktande,men som han sedan berättar för henne,kan han inte hålla sig borta,då hennes blod är hans drog,men han kan inte döda henne,han älskar henne.
Bella,som aldrig haft en pojkvän,och inget att jämföra med vet att det är äkta kärlek hon delar med Edward.
Självklart blir alla förvånade,Edward Cullen dejtar? Inget de varit med om tidigare.

Men allt är inte guld och gröna ängar.
Efter att Bella fått träffa Edwards underbara familj,Carlisle och Esme,och hans syskon Emmett&Rosalie,som är ett par och Alice&Jasper som också är ett par,träffar hon det hon föreställt sig av en vampyr...
Under en av Cullens familje-baseballmatcher stöter de på James,Victoria och Laurent, tre nomader,och dom är törstiga.
I denna grupp nomader,finns en sadistisk "jagare"-James.
En jagare är en vampyr,vars jakt är en besatthet,en vampyr som inte slutar jaga förräns han eller hon fått det han eller hon vill ha, och James känner Bellas doft,bara för ett ögonblick och Edward,som kan läsa tankar,hör att James endast börjat jakten på Bella.

Tillsammans är Cullens beredda att slåss för Bella,rädda henne från den vedervärdiga nomaden.
Bella går själv,utan Cullens vetande,och möter James,i hennes gamla ballettstudi.
Hon är nära döden när Edward, Carlisle, Alice, Emmett och Jasper kommer till ballettstudion medan Rosalie och Esme stannat i Forks.
Edward förevigar honom med Bella,genom att rena hennes blod från James gift och Bella är i hennes älskades händer igen...

"Bella,you are my life now"
-Edward Cullen

Jag är,som du nog förstår om du har klickat in på länken som heter "Christinas blogg" en Twilightbesatt människa,precis som Anna och Jenny,det är i princip mitt liv!
Så därför ska jag berätta hur mycket jag älskar denna boken. Twilight ger dig chansen att uppleva äkta kärlek,förbjuden kärlek men ack så fantastisk kärlek.
Jag har aldrig blivit så slukad av en bok och du måste läsa för att förstå den.

Betyg: 5/5

 //Christina

The notebook

The notebook


Huvudroller:
Noah Calhoun- Ryan Gosling
Allie Hamilton- Rachel McAdams

Filmen kretsar runt en gammal man som läser högt för en senil och dement kvinna han ofta besöker.
Han läser ifrån en gammal och nött dagbok om en historia om ett par som separeras av Andra Världskriget och återförenas senare i ett passionerat möte,sju år senare när de redan tagit olika vägar i livet.
Även fast att den gamla kvinnans minne har bleknat,ger hans ord henne en chans att återuppleva hennes skakiga uppväxt och den oförglömliga kärlek de delade.När Allie och Noah var tonåringar,började en kort sommarromans,men den blomstrade in i äkta kärlek. Men det unga kärleksparet separerades av Allies överklass-föräldrar som ansåg att Noah var fel för Allie,inte i rätt klass.
Många år passerar,Noah skrev under det första året 1 brev om dagen till Allie men inga svar.
Deras passionerade återförening gör att Allie måste välja mellan hennes själsfrände Noah,och hennes nya fästman,en framgångsrik advokat-Lan.


Den här vackra sagan har en speciell betydelse för den gamla mannen som läser denna oförglömliga kärlekshistoria för den gamla kvinnan,som sakta men säkert minns det hon saknat.

"If you're a bird,I'm a bird"
-Noah Calhoun
Jag tyckte filmen var superbra.Det är så mycket känslor i den och man blir så överväldigad av alla romantiska känslor och den lyckliga känsla du känner inombords.
Jag ska säga att mina ögon var inte torra en sekund.

Betyg: 4,5/5

//Christina

Välkomna!

Hejsan!

Vi är tre tjejer som bestämt oss för att skapa en blogg. Vi heter Christina, Jenny och Anna. Christina är 15 år och kommer från Skåne och ska börja gymnasiet till hösten, medan Anna och Jenny går i samma klass i sexan och är 13 år, men vi två kommer ifrån Stockholm.
Jenny och Christina är kusiner, och Anna lärde känna Christina genom ett av våra största intressen, Twilight. Vi har även ett eget sisterhood tillsammans med en tjej som heter Emma.

Det är inte en vanlig blogg om vardagslivet och så, utan det är en blogg om recensioner på filmer och böcker vi ser och läser. Vi skriver ner vad filmen eller boken handlade om och sedan vad vi tyckte om den. På det här sättet hoppas vi att vi ger er bra tips på filmer och böcker. Så om ni är osäkra på vad ni vill läsa för bok, eller se för film, kan ni alltid kolla in här och se vad vi rekomenderar.

Vi kommer uppdatera bloggen så ofta vi kan, och vi hoppas att ni kommer läsa och kommentera den :) Ni får gärna komma med tips till oss om böcker/filmer också!

Kramar från Cristina, Jenny och Anna

RSS 2.0