The Wedding Date

The Wedding Date


Kat Ellis (Debra Messing) är en singel från New York som återvänder hem till London för att vara brudtärna till sin halvsyster (Amy Adams) bröllop. Hon får veta att maken i bröllopets marsalk är ingen mindre än hennes egen ex-fästman,som osedligt dumpade henne för två år sedan.Hon kan knappt vänta för att få konfrontera honom och vill gärna imponera på honom så hon anställer en manlig eskort,Nick Mercer (Dermot Mulroney) för att posera som hennes pojkvän.

Men vad händer när lögnen de båda delade börjar bli sann?
Vad händer när man faller för sin egen lögn?Jag tycker filmen är helt underbar.Man skrattar jättemycket och fäller en tår här och där.
All and all,en bra film!

Betyg: 4/5

Christina

Vad hände med Jennie?

Vad hände med Jennie?

Caroline B.Cooney


"Pappa inte bara följde Jodie och Stephen till skolan varje morgon - han höll dem också i handen. Det hade han börjat med efter det att deras syster blivit kidnappad. Inte en ända gång - ända från det att de gick i förskolan och sedan upp till sjätte klass - fick de åka skolbuss själva."

(Vad hände med Jennie?, kap 1, sid.1)

Familjen Spring har aldrig riktigt kunnat leva ett normalt live efter det att deras dotter och syster, Jennie, blev kidnappad, den där dagen i köpcentret. Sedan dess hade de aldrig sett henne igen, och barnen spring hade aldrig gått ut utan deras föräldrar i närheten, Jodie t.ex. hade aldrig i sitt liv innan hon började högstadiet gått in genom skolans portar utan sin mammas eller pappas hand i sin.


Man allt kom att ändras ytterligare en gång för familjen, Jennie har känt igen sig själv på en mjölkförpackning och har bestämt sig för att komma hem. Donna Spring är helt lyrisk och hela familjen kan bara inte vänta tills lilla Jennie som de inte har sett på 12 år ska komma tillbaka. Men det är en främling som kommer till dem. Ingen i familjen har ju sett Jennie på 12 år och den Jennie som de får nu verkar inte uppskatta familjens omtanke alls, hon säger ingenting hon kan inte ens kalla mr och mrs Spring för mamma och pappa även om de är hennes föräldrar!


Att återvända till familjen Spring var något Janie viste att hon var tvungen att göra. Alla i familjen Spring ser ut precis som henne själv. Det röda håret är det samma hos alla.


Familjen Spring består av Jodie som har sitt röda hår i vilda lockar runt huvudet. Stephen med sitt hetsiga humör och gigantiska fötter, tvillingarna Brendan och Brian som lever för sin sport, Donna som är den älskande mamman som lever för sin familj och så mr Spring som är den älskade far som kanske alla skulle vilja ha. Men Janie kan inte riktigt ta in allt, hon saknar sina föräldrar i Connecticut och alla vänner hon har där hemma. New Jersey är inte hemma för Janie, hon känner sig inte som Jennie och hon kan väl inte vara två personer samtidigt? Eller kan hon? Men Janie har ändå
bestämt sig att försöka.Som jag sagt i tigare recensionen så gillar jag hur Caroline skriver, fast denna bok är lite annorlunda den första boken, denna handlar nästan bara om vad personerna i boken tänker, känslorna är starka genom hela boken. Och hon höll i samma sätt att skriva genom denna bok också. Men man är lite besviken på slutet, jag tycker att det var lite dåligt att Janie flyttar tillbaka till Connecticut igen mest för att man aldrig får veta riktigt varför, bara att hon inte trivs jättebra hos Springs, men när hon väl börjar känna sig hemma så bara en morgon säger hon "Jag vill åka hem".


Men annars var det en jättebra bok!

Betyg: 3,5/5

Kram Jenny


NCIS

NCIS: Naval Criminal Investigation Service


NCIS

NCIS är en tv-serie som följer ett  team special agenter,som har sitt högkvarter vid Washinton Navy Yard i Washington D.C.

"NCIS-teamet" leds av Special Agenten Leroy Jethro Gibbs (Marc Harmon). Gibbs team består av Specieal Agent och Överste fältagenten Anthony DiNozzo (Michael Weatherly), Special Agenten Timothy McGee (Sean Murray) och Mossad officiern Ziva David (Cote de Pablo) som ersatte Caitlin "Kate" Todd (Sasha Alexander) som i slutet av säsong 2 skjuts av Ari Haswari (Rudolf Martin). Jakten på Ari fortsätter när Gibbs bestämt sig för att hämnas för döden på hans kollega,men ännu mer nära vän.
Teamet har välbehövd assisten av Donald "Ducky" Mallard (David McCallum) som är utbildad inom medecin och han sköter obduktioner,även specialisten inom rättsmedecin,Abby Sciuto (Pauley Perrette) och sen också Jimmy Palmer (Brian Dietzen), som assisterar Ducky.


Gibbs är en sträng ledare men han älskar alla sina agenter i sitt team som sina barn. Han är väldigt intelligent och en utmärkt agent.Han har väldigt bra övertalningsförmåga och skulle göra allt för sina agenter.
Gibbs har varit gift tre gånger,han har haft en dotter-Kelly, som mördades samtidigt som sin mamma medan Gibbs var i krig under "Operation Desert storm".
Han har varit i flottan nästan sitt hela liv och det är där han hör hemma.

DiNozzo är en casanova,tjej efter tjej och han är inte blyg att skryta om det. Han ser väldigt bra ut vilket han vet och utnyttjar men samtidigt som han kan vara riktig barnslig är han är väldigt imponerande agent. Gibbs ger DiNozzo det svårast för han vet att han klarar det. Han är alltså ledande fältagent och när Gibbs skadas i säsong tre tar han över kommandot och han gör det med sin klass och kvalité att han till och med erbjuds till eget team,vilket han efter övervägande inte klarar att ta utan stannar hos Gibbs.

McGee är en nyare agent. DiNozzos namn på honom är "probie" och han bossar gärna runt McGee så mycket han kan.Men McGee är mycket smart och vet att Tony skulle göra allt för honom. McGee har gått i bra skolor och är utbildad datorteknik och även kriminalteknik.
Han förflyttades från Norfolk till NCIS efter att ha hjälpt Gibbs i ett fall.

Ziva David är en tuff brud med skinn på näsan.Hon har jobbat i Israel för Mossad och har aldrig riktigt släppt kontakten. Hon var också Ari Haswaris halvsyster.
Ziva och DiNozzo har alltid en sexuell spänning mellan varandra och många spår att de kommer bli ett par. Dom kommer varandra närmare i avsnittet "Undercovers" när de låtsas vara ett par som är yrkesmördare. Ziva är en jättebra agent men har svårt med det engelska språket ibland,vilket DiNozzo aldrig ser förbi.

Ducky är en äldre man,lite äldre än Gibbs. Han jobbar med obduktionerna och är en väldigt lärd man. Något som kännetecknar honom är att han alltid han en anekdot på hyllan som han älskar att dela med sig av.
Ducky och Gibbs har en speciell kontakt som ingen annan fattar,de förstår alltid varandra och har störst förtroende för varandra.

Abby är en underbar tjej.Hon är goth och så himla häftig.Gibbs är som Abbys pappa och skyddar henne alltid.Det vet Abby och hon beter sig nästan som hans dotter. Hon är väldigt intelligent och kan allt om datorer och hon är specialist inom vetenskap.
Abby och McGee är lite on och off i förhållande.


 
Denna serien är en av mina favoriter och jag rekommenderar den starkt,jag har skrattat,skrikit,gråtit,ja alla känslor man kan känna till den och du kan relatera på ett sätt eller ett annat.
Därför ett starkt betyg

Betyg: 5/5

//Christina

RSS 2.0