NCIS

NCIS: Naval Criminal Investigation Service


NCIS

NCIS är en tv-serie som följer ett  team special agenter,som har sitt högkvarter vid Washinton Navy Yard i Washington D.C.

"NCIS-teamet" leds av Special Agenten Leroy Jethro Gibbs (Marc Harmon). Gibbs team består av Specieal Agent och Överste fältagenten Anthony DiNozzo (Michael Weatherly), Special Agenten Timothy McGee (Sean Murray) och Mossad officiern Ziva David (Cote de Pablo) som ersatte Caitlin "Kate" Todd (Sasha Alexander) som i slutet av säsong 2 skjuts av Ari Haswari (Rudolf Martin). Jakten på Ari fortsätter när Gibbs bestämt sig för att hämnas för döden på hans kollega,men ännu mer nära vän.
Teamet har välbehövd assisten av Donald "Ducky" Mallard (David McCallum) som är utbildad inom medecin och han sköter obduktioner,även specialisten inom rättsmedecin,Abby Sciuto (Pauley Perrette) och sen också Jimmy Palmer (Brian Dietzen), som assisterar Ducky.


Gibbs är en sträng ledare men han älskar alla sina agenter i sitt team som sina barn. Han är väldigt intelligent och en utmärkt agent.Han har väldigt bra övertalningsförmåga och skulle göra allt för sina agenter.
Gibbs har varit gift tre gånger,han har haft en dotter-Kelly, som mördades samtidigt som sin mamma medan Gibbs var i krig under "Operation Desert storm".
Han har varit i flottan nästan sitt hela liv och det är där han hör hemma.

DiNozzo är en casanova,tjej efter tjej och han är inte blyg att skryta om det. Han ser väldigt bra ut vilket han vet och utnyttjar men samtidigt som han kan vara riktig barnslig är han är väldigt imponerande agent. Gibbs ger DiNozzo det svårast för han vet att han klarar det. Han är alltså ledande fältagent och när Gibbs skadas i säsong tre tar han över kommandot och han gör det med sin klass och kvalité att han till och med erbjuds till eget team,vilket han efter övervägande inte klarar att ta utan stannar hos Gibbs.

McGee är en nyare agent. DiNozzos namn på honom är "probie" och han bossar gärna runt McGee så mycket han kan.Men McGee är mycket smart och vet att Tony skulle göra allt för honom. McGee har gått i bra skolor och är utbildad datorteknik och även kriminalteknik.
Han förflyttades från Norfolk till NCIS efter att ha hjälpt Gibbs i ett fall.

Ziva David är en tuff brud med skinn på näsan.Hon har jobbat i Israel för Mossad och har aldrig riktigt släppt kontakten. Hon var också Ari Haswaris halvsyster.
Ziva och DiNozzo har alltid en sexuell spänning mellan varandra och många spår att de kommer bli ett par. Dom kommer varandra närmare i avsnittet "Undercovers" när de låtsas vara ett par som är yrkesmördare. Ziva är en jättebra agent men har svårt med det engelska språket ibland,vilket DiNozzo aldrig ser förbi.

Ducky är en äldre man,lite äldre än Gibbs. Han jobbar med obduktionerna och är en väldigt lärd man. Något som kännetecknar honom är att han alltid han en anekdot på hyllan som han älskar att dela med sig av.
Ducky och Gibbs har en speciell kontakt som ingen annan fattar,de förstår alltid varandra och har störst förtroende för varandra.

Abby är en underbar tjej.Hon är goth och så himla häftig.Gibbs är som Abbys pappa och skyddar henne alltid.Det vet Abby och hon beter sig nästan som hans dotter. Hon är väldigt intelligent och kan allt om datorer och hon är specialist inom vetenskap.
Abby och McGee är lite on och off i förhållande.


 
Denna serien är en av mina favoriter och jag rekommenderar den starkt,jag har skrattat,skrikit,gråtit,ja alla känslor man kan känna till den och du kan relatera på ett sätt eller ett annat.
Därför ett starkt betyg

Betyg: 5/5

//Christina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0