Twilight-Om jag kunde drömmaTwilight-Om jag kunde drömma
Första boken av fyra i den världskända Twilightserien
Bella Swan flyttar hem till sin pappa,polischef Charlie Swan i Forks, Washington igen när hennes mamma Reneé och hennes nya man Phil Dwyer ska flytta pågrund av Phils jobb som baseballspelare.
Bella är en helt vanlig tjej. Hon har rött hår och bruna ögon.
Hon har aldrig passat in i Phoenix,Arizona där hon bodde tillsammans med Reneé och Phil. Alla andra tjejer där är blonda och solbrända och Bella har alltid känt sig utanför.
Därför är det, det hon förväntar sig när hon kommer till Forks.
Men redan första dagen i hennes nya skola träffar hon flera nya kompisar, därbland Mike Newton som fattar tycke för henne snabbt och Jessica Stanley.
Men det är inte dessa två som fångar Bellas blick, utan dom 5 utomordentligt vackra ungdomarna i matsalen.
Jessica presenterar dom som Dr.Carlisle och Esme Cullens adoptivbarn och att dom alla är tillsammans, som par,förutom den vackraste av dom alla (enligt Bella), Edward Cullen. Men Jessica säger att det inte är lönt att visa intresse för Edward,ingen är bra nog för honom ändå verkar det som.

Med hjälp av Bellas barndomsvän, Jacob Black listar Bella ut vad familjen Cullen egentligen är, vampyrer. Men detta stör inte Bella,som det skulle stört vilken annan människa som helst.

Edward börjar visa intresse för Bella och när hon konfronterar honom på hennes vampyrteori är han först avvaktande,men som han sedan berättar för henne,kan han inte hålla sig borta,då hennes blod är hans drog,men han kan inte döda henne,han älskar henne.
Bella,som aldrig haft en pojkvän,och inget att jämföra med vet att det är äkta kärlek hon delar med Edward.
Självklart blir alla förvånade,Edward Cullen dejtar? Inget de varit med om tidigare.

Men allt är inte guld och gröna ängar.
Efter att Bella fått träffa Edwards underbara familj,Carlisle och Esme,och hans syskon Emmett&Rosalie,som är ett par och Alice&Jasper som också är ett par,träffar hon det hon föreställt sig av en vampyr...
Under en av Cullens familje-baseballmatcher stöter de på James,Victoria och Laurent, tre nomader,och dom är törstiga.
I denna grupp nomader,finns en sadistisk "jagare"-James.
En jagare är en vampyr,vars jakt är en besatthet,en vampyr som inte slutar jaga förräns han eller hon fått det han eller hon vill ha, och James känner Bellas doft,bara för ett ögonblick och Edward,som kan läsa tankar,hör att James endast börjat jakten på Bella.

Tillsammans är Cullens beredda att slåss för Bella,rädda henne från den vedervärdiga nomaden.
Bella går själv,utan Cullens vetande,och möter James,i hennes gamla ballettstudi.
Hon är nära döden när Edward, Carlisle, Alice, Emmett och Jasper kommer till ballettstudion medan Rosalie och Esme stannat i Forks.
Edward förevigar honom med Bella,genom att rena hennes blod från James gift och Bella är i hennes älskades händer igen...

"Bella,you are my life now"
-Edward Cullen

Jag är,som du nog förstår om du har klickat in på länken som heter "Christinas blogg" en Twilightbesatt människa,precis som Anna och Jenny,det är i princip mitt liv!
Så därför ska jag berätta hur mycket jag älskar denna boken. Twilight ger dig chansen att uppleva äkta kärlek,förbjuden kärlek men ack så fantastisk kärlek.
Jag har aldrig blivit så slukad av en bok och du måste läsa för att förstå den.

Betyg: 5/5

 //Christina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0